NEWS

Käyttäjälähtöinen suunnittelu kasvattaa konversiota

Kun digitaalisen palvelun kauppa ei käy odotetulla tavalla, haasteisiin saatetaan etsiä turhan monimutkaisia ratkaisuja. Analyyttinen ja käyttäjälähtöinen ostopolun uudelleensuunnittelu, yksinkertaistettu maksuflow sekä tarjottujen maksutapojen monipuolistaminen ovat avaimia menestykseen.

We’re celebrating our 8th birthday! Here’s a nostalgic look back and a sneak peek into what’s coming

We were mobile first – now we’re so much more. That’s a good synopsis on what has happened to us during the last eight years. Meanwhile, the world has gone totally mobile and is experiencing a digital revolution.

Ihmisäly ei pysy tekoälyn perässä? Isotkin julkistukset ovat jäädä huomiotta

Viime viikolla Google Nextissä julkaistiin uusi koneoppimisrajapinta, joka vie videoiden sisältöanalyysin uudelle tasolle. Tekoälyn edistys on hurjaa, mutta konesalien uumenissa elävät algoritmit eivät herätä suuren yleisön kiinnostusta.

Ongelma verkkokaupassa vie kaupat usein karille – silti harva kehittää maksutapojaan

Kaupan liiton selvitys kaupan ja kuluttajien maksutavoista puhuu karua kieltä. Vaikka ryppy maksuvaiheessa voi karkottaa asiakkaat kokonaan, verkkokaupan maksupalvelu on vain harvan yrityksen kehityskohteena.

Riidoissa laitteen kanssa? Teknologiaraivo on osa nykyihmisen tunnekirjoa

Kun käytät elektronisia laitteita, et voi paeta tunteitasi – varsinkaan, jos kaikki ei suju kuten haluaisit. Vaikka järki sanoo muuta, tunnetasolla suhtaudumme laitteisiin kuin ne olisivat tiedostavia olentoja. Miksi näin on, ja onko väkivalta ratkaisu ongelmiin?

Esittelyssä Googlen koneoppimisalusta

Tässä kirjoituksessa käsittelen Google Cloud Machine Learning Platformin tarjontaa ja annan käytännön esimerkkejä siitä, mitä rajapinnoilla ja koneoppimisella voi tehdä.