Hyppää sisältöön

Apple Pay nyt Suomessa – St1 Finance ensimmäisiä palveluntarjoajia

St1 Nordicin uusi maksulaitos St1 Finance ja Nordea ovat ensimmäiset Apple Payn tarjoajat Suomessa. Apple Payn voi saada käyttöön energiayhtiön luottokortilla, jota voi hakea St1 Way -sovelluksen kautta ja saada käyttöön viidessä minuutissa.

Apple Pay tuo tänään wallet-palvelut ja tätä myötä lähimaksuominaisuuden mahdolliseksi kaikille iOS 11 -käyttöjärjestelmän ladanneille iPhone-käyttäjille Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Apple Payn lähimaksussa käyttäjä ei tarvitse kaupassa fyysistä korttia eikä pin-koodia, eikä häntä enää rajoita 25 euron maksuraja.

“Tietoturva on lähimaksukortteihin nähden parempi, sillä maksaja voidaan varmentaa puhelimen sormenjälki- tai kasvotunnistimella”, sanoo Qvikin suunnittelujohtaja Matias Pietilä. Qvik on mahdollistanut St1 Financen maksulaitoksen mobiili-infrastruktuurin sekä tämän Apple Pay integraation. “St1 Financen asiakkailla ostoissa ei ole maksurajaa.”

Odotukset Apple Payn suosiota ja vaikutuksia kohtaan ovat suuret, mutta konkreettisia seurauksia voimme vasta spekuloida. Tähän mennessä Apple Paytä ei vielä ole otettu käyttöön maassa, johon Suomen markkinaa voisi suoraan vertailla.

”Suomessa lähimaksamisen infrastruktuuri on niin hyvällä mallilla, että palvelu otetaan todennäköisesti käyttöön laajasti ja nopeasti”, Pietilä sanoo.

Pankilla on väliä – kaikki luottokortit eivät kelpaa Apple Paylle

Apple Pay -palvelun käyttöönotto vaatii, että käyttäjän pankki- tai luottokortin tarjoaja on yhteistyössä Applen kanssa. Mikäli sopiva luottokortti löytyy, on käyttöönotto helppoa. Toiminto tulee sopivien iPhonejen Wallet-sovellukseen suoraan, ja riittää kun näpsäisee sovelluksella pankkikortista kuvan. St1 Way -sovelluksen kautta kortin voi lisätä suoraan walletiin myös ilman fyysistä korttia.

“Suomessa on entuudestaan vain rajallisesti Apple Paylle sopivia maksukortteja, mutta St1 Wayn kautta sellainen on helppo saada odottamatta fyysistä korttia”, sanoo Pietilä.

St1 Finance on St1 Nordicin uusi maksulaitos, joka tarjoaa ensimmäisenä palvelunaan Apple Payhin istuvia luottokortteja. Kortin haku tapahtuu St1 Way -sovelluksen kautta ja sopivat hakijat saavat kortin käyttöönsä heti.

Suomessa iPhonejen markkinaosuus on noin 27 prosenttia, joten uudistus vaikuttaa merkittävään osaan käyttäjistä. Lue lisää Apple Payn vaikutuksista Suomen mobiilimaksukenttään.

Etsi