Hyppää sisältöön

My Evlin uusi mobiilitunnistautuminen parantaa sovelluksen turvallisuutta ja käytettävyyttä

My Evli vaihtaa vanhat tunnuslukulistansa parhaita käytäntöjä noudattavaan sovelluspohjaiseen tunnistusratkaisuun. Uudistus tekee osakekaupasta ja sijoitusten seuraamisesta entistä helpompaa ja turvallisempaa myös mobiililaitteilla.

My Evli vaihtaa vanhat tunnuslukulistansa parhaita käytäntöjä noudattavaan sovelluspohjaiseen tunnistusratkaisuun. Uudistus tekee osakekaupasta ja sijoitusten seuraamisesta entistä helpompaa ja turvallisempaa myös mobiililaitteilla.

Toimiva tunnistautuminen on verkko- ja mobiilipalveluiden tärkeimpiä kulmakiviä. Kun tunnistautuminen sujuu, asiakkaiden kynnys käyttää palvelua madaltuu ja myös uusien asiakkaiden on helpompi ottaa palvelu käyttöön.

“Evlin tärkein työ on saavuttaa asiakkaan sijoitustavoitteet. Tässä auttaa ensisijaisesti varainhoitaja, mutta nyt henkilökohtaiseen palveluun yhdistetään paremmin myös digitaaliset kanavat”,  Evlin asiakaskokemuksen kehittämisestä vastaava johtaja Jarkko Kuisma sanoo. “Kaikki asiakkaat, joille älypuhelimen käyttö on tuttua, pystyvät nyt hyödyntämään uutta tunnistusta ja ymmärtävät heti, miten se toimii.”

Ennen uudistusta My Evli -mobiilisovellus sopi lähinnä oman osakesalkun tarkkailuun.

“Emme tule korvaamaan henkilökohtaista palvelua tällä sovelluksella, vaan jatkossa oman varainhoitajan rinnalle on tarjolla asiakkuuden hoitoa täydentävä digitaalinen palvelu. Uutuuteen voi tutustua ja totutella sen käyttöä turvallisesti oman varainhoitajan kanssa.”

Turvallisuus taattu sovelluspohjaisella ratkaisulla

Sovelluspohjaisen tunnistuksen voi toteuttaa niin, että se on laitekohtainen ja sidottu käyttäjään. Ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä Evlin asiakas tunnistetaan sovelluksessa Evlin tunnuksilla tai pankkitunnuksilla. Tämän jälkeen käyttäjät voivat tunnistautua ja vahvistaa kauppoja sovelluksessa biometrisesti tai pin-koodilla.

Web-kirjautumisessa sovelluspohjainen tunnistusratkaisu vahvistaa käyttäjän QR-koodilla.

“Mietimme yhdessä Evlin kanssa, miten tunnistaminen pitää teknisesti tapahtua” Qvikin toimitusjohtaja Lari Tuominen sanoo.

“Autoimme kehittämään mobiiliratkaisun, joka tapahtuu My Evlin sisällä eikä vie käyttäjää erikseen tunnistautumaan esimerkiksi verkkopankkisovellukseen. Tunnistus rakennettiin Signicatin MobileID:n varaan, ja näin käyttäjän polusta saatiin yksinkertaisin ja nopein.”

Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen käyttäjät voivat tunnistautua ja vahvistaa kauppoja sovelluksessa biometrisesti tai pin-koodilla.

Signicat MobileID on tietoturvaltaan markkinoiden parhaita, sillä se tarjoaa auditoidun pankkitason turvallisuuden. Tietoturva on kunnossa niin sovelluksen tietojen tallennuksen ja tietoliikenteen osalta kuin fyysisen laitteen osalta – ratkaisu tunnistaa myös laitteet, joita on peukaloitu. MobileID auttaa yritystä siirtymään salasanoista turvallisempaan kirjautumistapaan ja tarjoaa asiakkaalle erinomaisen käyttäjäkokemuksen.

“My Evlin kaltaisessa palvelussa halutaan olla aivan varmoja, että käyttäjä tietää mitä tekee ja että käyttäjä on varmasti se, kuka väittää olevansa,” Kuisma sanoo.

My Evlin tiimi päätti toteuttaa tunnistautumisen natiivisti iOS- ja Android-sovelluksilla. Natiiviratkaisussa päivitykset toimivat sovelluskaupan kautta näppärästi ja push-viestejä sekä biometriikkaa voi käyttää monipuolisesti.

“Suoraa puhetta ja sopivasti sparrausta” – kilpailutus on tärkeä osa projektia

Kilpailutus ja oikean kumppanin löytäminen ovat tärkeitä vaiheita digitaalisissa kehitysprojekteissa. Qvik teki vaikutuksen suoralla puheella, asettumalla Evlin puolelle pöytää ja miettimällä toteutusvaihtoehtoja täysin Evlin näkökulmasta.

“Talon sisällä pitää olla oma osaaminen kunnossa, ja pidän myös tärkeänä, että Evlin oma tiimi oppii jatkuvasti uutta. Mutta toiseksi tärkeintä on valita hyvä kumppani, jonka kanssa projektia lähtee tekemään”, Kuisma sanoo. “Kun Lari esittäytyi, tuli sellainen hyvä ja levollinen tunne. Aika äkkiä sen huomaa, että ymmärtävätkö noi oikeasti mistä puhuvat.”

Pöydällä oli käytännössä kaksi vaihtoehtoa: Tunnistusratkaisua voisi lähteä rakentamaan itse tai sitten voisi valita markkinoilta valmiin ratkaisun.

“Qvikiltä saimme suoraa puhetta ja sopivasti sparrausta”, Kuisma sanoo. “Lari antoi meille aikaa ajatteluun, mutta kertoi myös mielipiteensä ja katsoi, ettei jääty vellomaan liikaa.”

Kun suunnitelmat oli selvät ja Signicatin MobileID valittu tunnistusratkaisuksi, projekti lähti etenemään jouhevasti. Ennen julkaisua sovelluksen tietoturva altistettiin vielä kolmannen osapuolen auditoinnille.

“Toivon ja uskon, että myös qvikiläiset oppivat meiltä lisää esimerkiksi toimialaan liittyviä asioita.”

Myös My Evlin saavutettavuutta parannettiin – kaikki käyttäjäryhmät otettu huomioon

My Evli -sovelluksessa kirjautuminen on toteutettu natiivisti, ja tämän jälkeen sovellus on verkkosivupohjainen ratkaisu. Qvik teki Evlin digipalveluihin myös saavutettavuuteen liittyviä parannuksia laajan auditoinnin kautta.

Saavuttettavuusparannusten myötä My Evlin käyttö on yksinkertaisempaa ja myös tekninen rakenne selkeytyi.

“Täysin uusi My Evli on äärimmäisen helppokäyttöinen ja informatiivinen, moderni käyttöliittymä. Paljon parempi kuin edellinen”, Kuisma sanoo.

Etsi