Hyppää sisältöön

Kysely: Joka kolmas suomalainen tuskailee älypuhelimen tilan kanssa, viidesosa ei tunne puhelimen ilmoituksia

Tuore kyselytutkimuksemme paljastaa, että merkittävä osa suomalaisista ei tunne yhtä älypuhelinten keskeistä ominaisuutta: ilmoituksia. Lisäksi yli kolmasosa tuskailee puhelimen riittämättömän tallennustilan kanssa.

Tuore kyselytutkimuksemme paljastaa, että merkittävä osa suomalaisista ei tunne yhtä älypuhelinten keskeistä ominaisuutta: ilmoituksia. Lisäksi yli kolmasosa tuskailee puhelimen riittämättömän tallennustilan kanssa.

Peräti joka viides suomalainen (19,9 prosenttia) ei tiedä, mitä kännyköiden tai tablettien sovellusten ilmoitukset (notifikaatiot / push-viestit) ovat, kertoo valtakunnallinen kysely. Kartoitimme suomalaisten suhtautumista mobiilisovelluksiin lokakuun lopussa kyselytutkimuksella, jonka tulokset edustavat suomalaista aikuisväestöä.

Suurinta tietämättömyys liittyen ilmoituksiin on 55–64-vuotiaiden ja yli 65-vuotiaiden keskuudessa. Sovellusilmoitukset ovat tutuin ilmiö 25–34-vuotiaille sekä alle 25-vuotiaille, joista alle kymmenen prosenttia ei tunnista käsitettä.

Monen puhelimen tallennustila ei riitä

Kysely osoittaa myös, että merkittävä osa suomalaisista tuskailee edelleen puhelinten riittämättömän tallennustilan kanssa, vaikka älykännyköiden kapasiteetti kasvaa vuosi vuodelta. Vastaajista useampi kuin joka kolmas (34,4 %) kertoi, ettei ole ladannut sovelluksia, koska puhelimessa ei ole tarpeeksi tilaa.

Opiskelijat ja yrittäjät olivat jättäneet muita useammin sovelluksia lataamatta tilanpuutteen vuoksi (opiskelijoista 44,5 % ja yrittäjistä 43,4 %).

Sen sijaan korkea tulotaso kertoo puhelimista, joissa tilaa riittää. 100 000 euroa vuodessa tai enemmän ansaitsevista vain reilu viidennes (26 %) oli jättänyt sovelluksia lataamatta tilanpuutteen takia.

”Olen viime vuosina kuullut toistuvasti keskustelua siitä, onko tallennustilan puute enää nykyään merkittävää syy jättää sovellus asentamatta. Tämä tutkimus osoittaa, että aihe on edelleen yllättävänkin tärkeä. Sovelluskehittäjän on hyvä ottaa tämä huomioon työssään, mutta kaikkiaan tällaisen teknisen asian viestintä käyttäjille voi olla vaikeaa”, suunnittelujohtajamme Matias Pietilä sanoo.

Sähköiseen kyselyymme vastasi 1000 henkilöä, jotka ovat 18–75-vuotiaita. Vastaajista puolet oli miehiä ja puolet naisia. Sähköisen kyselytutkimuksen virhemarginaali on 3,1 prosenttia. Kyselyn toteutti tutkimusyhtiö Bilendi.

Lue lisää artikkelistamme Kysely: Tämän takia sovelluksesi jätetään lataamatta

Kuvitus: Aija Malmioja

Etsi