Hyppää sisältöön

Kindiedays vie päiväkodit digiaikaan

Suomalaisyrityksen tuote uudistaa päiväkotikulttuuria ympäri Eurooppaa. Qvik auttoi yrityksen alkuun kiteyttämällä konseptin ja suunnittelemalla palvelusta interaktiivisen prototyypin.

Oskari Mikkola, Milla Mikkola ja Jessica Vanderbrough olivat kolme kaverusta, joilla oli idea: digitalisoidaan päiväkodit. Kun päiväkodinjohtaja Millalla ja lastentarhanopettaja Jessicalla oli kokemusta päiväkotien kankeista toimintamalleista ja Oskari tunsi digibisneksen, Kindiedaysin idea lähti kehittymään luontevasti.

”Meitä häiritsi, ettei lasten hoitoaikojen seuraamiseen, kuvien ja tietojen turvalliseen jakamiseen tai vanhempien kanssa kommunikointiin ollut saatavilla helppokäyttöistä rekisteriä,” Kindiedaysin toimitusjohtaja Oskari sanoo.

Lapsi viettää usein päiväkodissa suuremman osan arkipäivästään kuin vanhempiensa seurassa. Siihen nähden on sääli, kuinka heikosti vanhemmat pystyvät tyypillisesti seuraamaan lapsen puuhailua päivisin.

Qvik auttoi kirkastamaan konseptin

Kindiedaysin perustajilla ei ollut omaa teknistä tiimiä eikä kokemusta mobiili edellä suunniteltavasta liiketoiminnasta, joten he kääntyivät Qvikin puoleen syystalvella 2014. Tiiviin konseptointiprojektin aikana Qvik auttoi löytämään käyttäjien tärkeimmät tarpeet ja alkuperäistä visiota saatiin yksinkertaistettua melkoisesti.

 

qvik_workshopping-030

 

Kindiedaysin asiantuntemus päiväkotiympäristöstä ja Qvikin mobiilikäyttöliittymien suunnitteluosaaminen saatiin yhteen hienosti, kun tuotetta suunniteltiin yhteisissä työpajoissa design studio -menetelmällä. Jokainen osallistui käyttöliittymän suunnitteluun tarttumalla kynään ja paperiin, ja ideoita viilattiin kunnes päästiin haluttuun lopputulokseen. Samalla saatiin kuin huomaamatta tunnistettua erilaisia oletuksia ja rajoituksia, joita ei ollut nostettu esiin aiemmissa keskusteluissa.

 

qvik_workshopping-028

 

 

Prototyypillä rahoitusta

Qvik suunnitteli paperiluonnosten pohjalta palvelusta interaktiivisen prototyypin, jonka avulla tärkeimpiä käyttötapauksia voitiin havainnollistaa aidon tuntuisesti puhelimella. Samalla luonnosteltiin palvelun ulkoasu, joka toimi myös pohjana yrityksen visuaaliselle ilmeelle. Kindiedaysin väki testasi prototyyppiä sen lopullisilla käyttäjillä ja tarjosi palautetta, jonka avulla Qvik viimeisteli käyttöliittymän.

 

Kindiedays composition

 

Lopputuloksesta tuli yksinkertainen ja moderni – täysin eri maata kuin markkinoiden muut sähköiset päiväkotipalvelut.

”Käyttäjäystävällisen mobiiliympäristön avulla lasten sisään- ja uloskirjaukset tapahtuvat yhdellä täpäytyksellä, lupakyselyt hoituvat sekunneissa ja kommunikoiminen vanhempien kanssa onnistuu vaivatta. Samalla minimoidaan tietokoneen ja paperitöiden äärellä vietetty aika,” Mikkola kuvaa lopullista konseptia.

Prototyyppi toi Kindiedaysin visiolle konkretiaa ja auttoi rahoituksen saamisessa. Sen avulla Kindiedays onnistui lopulta varmistamaan 140000 euron rahoituskierroksen, jonka turvin he ovat saaneet liiketoimintansa käyntiin ja sovelluksen ensimmäisen version kehitettyä.

”Loimme Qvikin kanssa ideasta tuotteen. Qvik rakensi pohjan palvelulle, joka on matkalla yhdeksi yksityisen ja kunnallisen päivähoidon peruspilareista ympäri Euroopan”, Oskari sanoo.

Etsi