Hyppää sisältöön

Verkkosivun uusi hakutoiminto johti yli 60 prosentin kasvuun konversiossa

Aurinkomatkojen digipalvelut on suunniteltu niin, että sovelluksella ja verkkosivuilla on selkeästi omat roolit. Verkkosivuilla olennaisin toiminto on matkahaku, joten on tärkeää, että hausta löytyy helposti sopiva matkakohde ja oikea hotelli. Jo uudistetun matkahaun suunnitteluvaiheessa ideoita testattiin aktiivisella asiakasryhmällä, jotta uudistuksessa otettaisiin varmasti oikeat asiat huomioon. “Hakutulokset esitellään uudessa haussa niin, että eri päivien matkavaihtoehtoja on […]

Aurinkomatkojen digipalvelut on suunniteltu niin, että sovelluksella ja verkkosivuilla on selkeästi omat roolit. Verkkosivuilla olennaisin toiminto on matkahaku, joten on tärkeää, että hausta löytyy helposti sopiva matkakohde ja oikea hotelli. Jo uudistetun matkahaun suunnitteluvaiheessa ideoita testattiin aktiivisella asiakasryhmällä, jotta uudistuksessa otettaisiin varmasti oikeat asiat huomioon.

“Hakutulokset esitellään uudessa haussa niin, että eri päivien matkavaihtoehtoja on helppo vertailla keskenään. Hotellien ja lentojen valikoimaa voi rajata kattavan filtteristön avulla juuri omia tarpeitaan vastaavaksi”, sanoo Qvikin AD Liisa Stenberg, joka suunnittelee ja konseptoi sekä Aurinkomatkojen sovellusta että Aurinkomatkojen verkkosivujen uutta matkahakutoimintoa.

“Aiemmin kohteen ja hotellin tarkemmat tiedot olivat sivustolla hieman irrallaan hausta. Nyt kaikki käyttäjän kaipaama hotelli- ja kohdetieto on tuotu selailtavaksi aiempaa loogisemmin haun yhteyteen.”

Muutos näkyy konversiossa ja asiakastyytyväisyydessä

Julkaisun jälkeen käyttöä on seurattu tarkasti ja palvelua kehitetään analytiikan perusteella kaiken aikaa paremmaksi. Tulokset ovat olleet erittäin myönteisiä ja vaikuttaa siltä, että käyttäjät ovat ottaneet palvelun ilolla vastaan.

”Kaikilla eri päätelaitetyypeillä toistuvan helppokäyttöisyyden ja joustavuuden lisäksi haemme kehitystä myyntiin ja asiakaskokemukseen muun muassa erilaisten algoritmien sekä yhä parempien sisältöjen kautta”, täydentää Aurinkomatkojen verkkomyynnistä ja -kehityksestä vastaava Ilari Pohjola. ”Matkahakuun nyt tehdyt ensimmäiset uudistukset ovat näkyneet nopeasti yli 60 prosentin konversiokehityksenä verrattuna vanhaan versioon, ja entistäkin parempana digitaalisten palveluiden asiakastyytyväisyytenä. Nämä asiat ovat koko liiketoimintamme kannalta kriittisiä, sillä lähes 85 prosenttia kaikista matkoistamme myydään jo verkon kautta.”

Kun matka on varattu, siirtyy asiakas enemmän Aurinkomatkojen sovelluksen pariin. Sovelluksen kanssa reissua on kiva suunnitella ja fiilistellä, ja sovellus toimii oivana matkakumppanina myös matkan aikana.

Etsi