Skip to content

Product Designer

Haemme suunnittelijaa, jonka kädessä pysyy niin hiiri kuin taulutussi. Voit olla palvelumuotoilija tai product designer, design lead tai UX-suunnittelija, AD, visual designer tai sen sellainen.

Tuntuuko sinustakin, että suunnittelualan tittelit ovat vähän sekavia? Olemme samaa mieltä, mutta ei anneta sen häiritä. Meillä on tarvetta erilaisille suunnittelijoille erilaisilla painotuksilla. Alla oleva kuvaus kertoo yleisesti design-toiminnastamme ja etsimistämme tekijöistä.

Roolissasi keskityt erityisesti tukemaan tuotteen rakentamista devaajien ja bisnesväen rinnalla. Tähän sopiaksesi sinulla pitäisi olla osaamista joko UX-suunnittelusta tai visuaalisesta suunnittelusta ja sen verran kokemusta molemmista, että pystyt tarvittaessa toimimaan projektissa myös ainoana digitaalisten palvelujen suunnittelijana. Tässä roolissa ei ole pakko olla megaseniori, mutta portfoliossasi pitäisi olla esittelykelpoisia, oikeita digitaalisten palveluiden suunnitteluprojekteja. Toimisit tyypillisesti yhdessä projektissa kerrallaan.

MILLAISIA TEHTÄVIÄ SINULLA OLISI?

Toimisit osana tiimiä, joka luo digipalveluita asiakkaillemme. Palvelu saattaa olla vasta idullaan, jolloin tehtävänäsi on määrittää yhdessä asiakkaan kanssa minkä asiakasryhmän ongelmaa ollaan ratkaisemassa, millaisella ratkaisulla sekä yleensä myös miten palvelulla tehdään rahaa. Alkuvaiheessa saatat olla mukana luotsaamassa työpajoja, joissa tavoitteena on tuoda eri osapuolet yhteen ja muodostaa yhteisymmärrys tuotteen tavoitteista. Tehtäviisi voi kuulua myös konseptiprototyyppien luomista ja validoimista loppukäyttäjien kanssa.

Jos konsepti on jo pidemmällä, suunnittelet lopullisen käyttöliittymän ja pidät huolen yhdessä devaajien kanssa, että se myös toteutetaan vähintään yhtä hienosti kuin olit alunperin ajatellut. Tässäkin vaiheessa käyttäjien tapaaminen ja heidän kanssaan testailu kuuluu työhön.

Voi myös olla, että palvelu on jo julkaistu ja sinun pitäisi auttaa saamaan kasvua aikaan. Seuraat asiakkaan kanssa määritettyjä KPI-mittareita sekä käyttäjiltä keräämääsi laadullista dataa. Teet fiksuja hypoteeseja ja nopeita kokeiluja. Lopulta numerot todistavat onnistumistasi.

MITÄ SINUN PITÄISI OSATA?

Odotamme sinulta analyyttista ajattelua ja empatiaa. Sinun pitäisi pystyä toimimaan niin korkealla tasolla, että voit keskustella suoraan liiketoimintaihmisten kanssa. Samaan aikaan sinua toivottavasti kiinnostaa pitää kädet näppäimistöllä ja jalostaa ajatuksesi konkreettisiksi spekseiksi.

Jos sinulla on vahva UX-tausta, sinun ei tarvitse olla graafikko, kunhan kaikkea tuottamaasi sisältöä ei tarvitse kierrättää visuttajan kautta eteenpäin. Vastaavasti jos olet visuaalinen osaaja, et tarvitse syvällistä UX-osaamista – taipumus loogiseen ajatteluun ja halu oppia riittävät pitkälle. Me autamme sinua kehittymään, sillä tavoitteemme on, että suunnittelijamme pystyvät toimimaan tarvittaessa projektissa myös ainoana suunnittelijana.

Emme oleta, että olet copywriter, mutta sinun tulisi osata kirjoittaa suhteellisen hyvin suomeksi ja englanniksi. Stand-up -koomikkoakaan emme tarvitse, kunhan saat tuotua asiasi esiin palavereissa ja olet mieluusti myös halukas oppimaan työpajojen vetämistä. Eikä sinun tarvitse olla koodaaja, mutta odotamme sinun tietävän kuinka softa toimii, mikä on teknisesti mahdollista ja kuinka nykyaikaiset ketterät devausprosessit pyörivät.

MIKSI ON FIKSUA HAKEA JUURI MEILLE?

Qvik on perinteisesti tunnettu monista hienoista mobiilisovelluksistaan. Meillä kehittäjät ja suunnittelijat työskentelevät tiiviisti yhdessä, jolloin lopputuloksesta tulee mahdollisimman hieno. Palvelutarjontamme on viime vuosina laajentunut pelkästä mobiilitekemisestä monipuolisemmaksi monikanavaisten ratkaisujen rakentamiseksi. Tässä muutoksessa suunnittelun merkitys kasvaa entisestään, ja sinulla on mahdollisuus olla määrittämässä yrityksen suuntaa.

Vahvuusalueitamme ovat digitaalisen kaupankäynnin osaaminen sekä monikanavaisten palveluiden ja koneoppimisteknologioiden mahdollistamat uuden tyyppiset palvelut. Näissä riittää sarkaa meille suunnittelijoillekin.

Olemme tehneet töitä monien tunnettujen ja palkittujen yritysten kanssa, kuten Yle, Säästöpankki, Tallink Silja, Aurinkomatkat, VR, Posti ja Suunto. Tämän ohella pidämme mielen virkeänä touhuamalla monenlaisten startuppien kanssa. Meillä on tarjolla vaihtelua ja pysyvyyttä hyvässä suhteessa.

Työsuhde-edut ovat meillä kunnossa: ammatilliseen kehittymiseen tarjoamme kiltoja, on harrasteklubeja ja urheilumahdollisuuksia, on lounarit, liikunta- ja kulttuurisetelit, hierontaa, yhdessä matkustamista, aamiaista ja bussilippua.

Järjestämme jatkuvasti meetupeja sekä muita tapahtumia, joiden kautta avautuu myös hyviä tilaisuuksia päästä harjoittelemaan esiintymistä. Meillä on vuosittainen työntekijäbonus. Toimistomme sijaitsee kätevästi Kampin keskuksessa, ja alkuvuonna 2019 meillä oli etätoimisto Mauritiuksella, viime vuonna vastaavanlainen Sri Lankalla ja Teneriffalla.

MITÄ SEURAAVAKSI?

Etenemme nopeasti, kun sopiva tekijä sattuu kohdalle. Lähetä CV:si portfolioineen meille niin homma lähtee liikkeelle! Jos haluat kysyä tehtävästä lisää, voit soittaa Talent Acquisition Leadille, Katriina Mannerille, p. +358 40 1447 762. Hakemukset otamme vastaan vain rekrytointijärjestelmämme kautta.

Apply