Skip to content

Business Designer

Haemme kaupallista toimintaa ymmärtävää suunnittelijaa, jolla on kokemusta liiketoiminnan muotoilusta sekä kiinnostusta käytännön suunnittelutyöhön.

Me Qvikillä päivitämme juuri design-palveluitamme ja etsimme uutta kollegaa kehittämään ja toteuttamaan meille sopivaa business design -tarjontaa.

Business designer, tai liiketoimintamuotoilija, ei ole vakiintunut käsite. Meillä business designerin roolissa on tärkeää sekä ymmärrys liiketoimintalähtöisestä muotoiluajattelusta että kyky laittaa asiat toimimaan.

Qvik on parhaiten tunnettu tekemistään kuluttajapalveluista. Asiakaskuntaamme kuuluu monia tunnettuja ja palkittuja yrityksiä, kuten Yle, Säästöpankki, Aurinkomatkat, VR, Posti ja Suunto. Pidämme mielen virkeänä työskentelemällä säännöllisesti myös uusimpien ja kiinnostavimpien startuppien kanssa.

Muotoilutekemisessä on olennaista palvella asiakasyritystemme lisäksi heidän asiakkaitansa, eli kuluttajia. Hyvän pohjan tehtävälle antaa aiempi kokemus käytännön suunnittelutyöstä esimerkiksi palvelumuotoilijana, UX-suunnittelijana tai teollisena muotoilijana.

Miltä työpäiväsi näyttävät Qvikillä?

Qvikillä päiväsi koostuvat Qvikin sisäisestä kehittämistyöstä, erilaisista asiakastöistä, kollegoiden mentoroinnista sekä avustavista myyntitöistä. Pääset vaikuttamaan siihen, millaisia muotoilupalveluita Qvik tarjoaa sekä kokeilemaan uusien palvelujen kysyntää markkinassa.

Tavoitteenamme on tuoda asiakasprojekteihin uudenlaista liiketoiminnallista näkemystä. Yksin sinun ei tarvitse rakentaa maailmaa valmiiksi, vaan myynti- ja koko suunnittelutiimi auttavat sinua onnistumaan roolissasi. Vetovastuu hankkeista on kuitenkin sinulla.

Qvikin reilun kahdenkymmenen henkilön suunnittelijaporukka on tunnettu laadukkaasta tekemisestään ja kannustavasta ilmapiiristään. Suunnittelijamme osallistuvat myös business design -tekemiseen, joten odotamme sinun kehittävän ja mentoroivan koko tiimiä liiketoimintamuotoilun tiedoissa ja taidoissa.

Oletko uusi kollegamme?

Business designerin tehtävässä kyky vaikuttaa ja vakuuttaa ovat tärkeitä. Tehtävässäsi pääset kehittämään uusia design-palveluita, jossa tarvitaan kykyä työskennellä ja viestiä selkeästi erilaisten sidosryhmien kanssa. Pidät huolen, että suunnitelmat eivät jää vain fläppitauluille, vaan viet tekemistäsi eteenpäin tavoitteellisesti ja proaktiivisesti.

Rooli vaatii myös analyyttista ajattelua sekä ihmislähtöisyyttä. Ymmärrät erilaisten liiketoimintamallien eroja, kannattavuuslaskentaa, strategiatyötä, CLV:ta ja liiketoiminnan numeroita. Alaan liittyvä teknologia on sinulle myös tuttua.

Kaikkea ei tarvitse hallita perinpohjaisesti, mutta ymmärrys perusteista tarvitaan.

Business-ymmärryksen sekä käytännön design-tekemisen tulee näkyä myös työhistoriassasi. Luemme mielellämme lisää merkityksellisimmistä projekteistasi vielä hakemuksestasi tai portfoliostasi.

Toivomme, että ketterien työskentelytapojen menetelmät osana digitaalista palvelukehitystä ovat sinulle jo tuttua asiaa. Tulet järjestämään työssäsi reilusti tavoitteellisia työpajoja kasvotusten ja etänä, joten vahvat fasilitointi- ja vuorovaikutustaidot ovat päivittäisessä työssäsi tarpeen.

Aiempi kokemus konsulttina työskentelystä ja kuluttajatuotteiden kehittämisestä auttavat pääsemään tehtävässä vielä nopeammin vauhtiin.

Miksi hakea Qvikille?

Me haluamme välittää enemmän. Tällä hetkellä keskitymme inspiroivan ja turvallisen kulttuurin rakentamiseen, tekemisen kautta oppimiseen, asiantuntijaosaamisen syventämiseen sekä vahvan yhteisön rakentamiseen. Käy kurkkaamassa lisää sivuiltamme.

Panostamme juuri myös palvelutarjontamme uudistukseen. Hetki liittyä joukkoon on mitä parhain, jos haluat päästä vaikuttamaan suunnittelustaan tunnetun kasvuyrityksen palvelukehitykseen.

Työsuhde-edut ovat kattavat: Normaaleihin etuihin kuuluvat lounarit, liikunta- ja kulttuurisetelit ja työmatkaetu sekä polkupyöräetuus. Työvälineet saat valita itse, ja tämän lisäksi sinulla on käytössäsi hyvä kuukausittain kertyvä laitebudjetti.

Saat käyttää 10 prosemttia työajastasi uuden oppimiseen haluamallasi tavalla. Voit käydä esimerkiksi koulutuksissa sekä Qvikin ammatillisissa killoissa. Uusia vapaa-ajan aktiviteetteja pääset kokeilemaan erilaisten harrasteklubien kautta.

Me Qvikillä panostamme qvikiläisten hyvinvointiin tarjoamalla normaalia laajemmat terveyspalvelut ja vakuutukset myös vapaa-ajalle. Tukea uran ja arjen erilaisissa solmuissa saa Auntie-palvelun sekä työterveyspsykologin kautta. Apua sairaan lapsen hoitoon saa tarvitessa Pilkkeen lastenhoitopalvelusta.

Työyhteisössämme on hyvä henki: tekijät auttavat, sparraavat ja kannustavat toisiaan. Liityt osaksi Qvikin jatkuvasti kehittyvää kahdenkymmenen suunnittelijan joukkoa, jossa tukea, oppeja ja uusimpia oivalluksia jaetaan aktiivisesti.

Kuukausipalkkasi tässä roolissa on n. 4500-5500 euron välillä, riippuen osaamisestasi ja kokemuksestasi.

Qvik tunnetaan ammatillisista tapahtumista ja meetupeista, joita järjestämme säännöllisesti myös designiin liittyen. Näiden kautta avautuu tilaisuuksia päästä jakamaan asiantuntemustaan myös suuremmille yleisöille.

Toimistomme sijaitsee kätevästi Kampin keskuksessa, ja lisäksi töitä on mahdollista tehdä joustavasti etänä. Kotitoimistojen lisäksi qvikiläisiä on aikaisempina vuosina voinut bongata etätoimistoiltamme myös mm. Mauritiuksella, Thaimaassa, Sri Lankalla ja Teneriffalla.

Mitä seuraavaksi?

Lähetä hakemuksesi ja CV:si mahdollisesti portfolioineen meille niin homma lähtee liikkeelle! Yhteisen tien löytäminen on aina kahden kauppa ja etenemme tarvittaessa hyvin nopeasti. Laitathan hakemuksesi meille kuitenkin viimeistään 31.10.2021. Mikäli mieleesi nousee kysymyksiä, vastaa Design Directorimme Lassi Liikkanen (lassi@qvik.fi) niihin mielellään!

Hei vielä – jotta voimme käsitellä ja tallentaa tietosi oikein, laitathan meille hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta.

Apply